Blogosfera

Tomasz Kamiński: Aleksandrze Kwaśniewski… Nie tędy droga.

Data dodania: 2013-03-03 18:01

Zaufały mu dziesiątki tysięcy działaczy lewicy, nie oszczędząjących swojego czasu, życia prywatnego. W 1995 roku ogromny wysiłek wielu osób z każdego zakątka Polski sprawił, że doczekaliśmy się naszego prezydenta. Dzisiaj, po latach, po dwóch, udanych kadencjach, Aleksander Kwaśniewski odwraca się od ludzi, którzy mu zawierzyli. Za plecami formacji, która była jego zapleczem, usiłuje tworzyć coś nowego, co w jego przekonaniu ma być alternatywą dla obecnego układu politycznego, opierającego się na dwóch największych partiach: PO i PiS, które tak naprawdę niewiele dzieli, poza bezwględnym dążeniem do władzy za wszelką cenę. Zapomina o środowisku z którego się wywodzi. Aleksander Kwaśniewski przez swój „romans” z Januszem Palikotem i zbieraniem wokół siebie politycznych trupów staje okrakiem na barykadzie. Lewicowe ideały rozmienia na drobne, idzie pod rękę z osobami, które z lewicą, poza pustymi hasłami nie mają wiele wspólnego. To przykre, że tak zachowuje się człowiek, który serce miał ponoć kiedyś po lewej stronie. Olku! Parafrazując Twoje słowa: „nie idź tą drogą”.

Zobacz profil polityka: Tomasz Kamiński